14

Yeeey!! I dag fikk jeg mail fra Explorius om at søknaden min var sendt til usa. Så nå starter vel den lange ventetiden på en vertsfamilie..Skrevet 24.01.2013. Ligger i kategorien Før USA. 14 kommentarer
16

Heisann! Er en god stund siden sist jeg blogget nå, så har skjedd en del siden det. Jeg har glemt helt å blogge i tillegg til at jeg har vært veldig opptatt med både skole og søknad, så har ikke fått tid til å blogge noe. Så for å oppsummere alt som har skjedd, kan dette innlegget blit litt langt og kjedelig..

Det er veldig lenge siden jeg fikk søknaden min nå, var faktisk i midten av oktober. Mailen om at jeg fikk den gjorde mandagen min mye bedre. Da jeg kom hjem skrev jeg den ut og så igjennom alle papirene. Om ikke jeg husker feil så inneholdt søknaden 23 ark, men var ikke alle jeg skulle fylle ut. Underorganisasjonen jeg fikk heter CETUSA, de har ikke stat- eller regionsvalg, så jeg kan havne i hele usa. Tanken på at jeg kan komme til Alaska er litt kjip, men tror jeg kommer til å få et fint år uansett hvor jeg havner.

Søknaden min var lang og den måtte blandt annet inneholde brev til vertsfamilien fra meg og foreldrene mine. I mitt brev skrev jeg hva jeg liker å gjøre når jeg ikke er på skolen, hvem jeg bor sammen med og hva jeg pleier å gjøre med familien min. Foreldrene mine var litt usikkre på hva de skulle skrive, men kom frem til et fint brev etterhvert. Søknaden måtte også inneholde bilder av meg, familie, venner og huset mitt, karakterer fra de siste tre årene på skolen og noen ark som måtte fylles ut av fastlegen min og læreren jeg hadde i engelsk på ungdomsskolen. Det meste var egentlig gjort ganske fort, men var også noe av det som tok en del tid. Enkelte av spørsmålene jeg måtte svare på var litt vanskelige.. Denne uken fikk jeg mail om at jeg hadde gjort en bra jobb med søknaden og det eneste de manglet var to passbilder av meg hvor jeg smiler. Skal sende inn dette i morgen, så da satser jeg på at søknaden min snart blir sendt til usa, slik at de kan begynne å lete etter en vertsfamilie til meg. Såååå da er det bare å vente!

Jeg har også vært på to GetReady møter i Skien. Det første var 31.oktober og det andre var 12.desember, da tok jeg også SLEP-testen. Det er en engelsktest de fleste må ta før de kan dra på utvekslig til usa. Jeg hadde ikke hørt så veldig mye om den i og med at man ikke skal fortelle noe, men at den var lang var sant. Tror det tok litt under to timer å gjennomføre den.

Har også vært på helsestasjonen for å ta en test for å se om jeg hadde Tuberkulose, den var ikke så veldig behaglig.. Regnet jo med at ikke jeg hadde det, men for å kunne dra til usa måtte jeg likevel sjekke. Mangler en god del sprøyter også, så må ettersende det nye vaksinasjonskortet når jeg har tatt alle. Har tatt førtse dose av Twinrix, som er hepatitt A og B, neste dose skal jeg ta litt senere i januar og den siste skal jeg ikke ta før til sommeren. Dette er fordi det skal være en måned mellom første og andre sprøyte og fem måneder mellom den andre og tredje sprøyten.

Ellers så vil jeg ønske dere et godt nyttår!  Håper alle har hatt en fin juleferie. Nå begynner faktisk utvekslingsåret mitt å nærme seg. Det har alltid vært så lenge til, men nå er det ca ett halvt år til!! Nå begynner ventingen på en vertsfamile også. Håper jeg får litt tidelig slik at jeg kanskje kan snakke litt med de før jeg kommer ned dit. Har hørt om utvekslingsstudenter som ikke fått familie før noen uker, kanskje dager før de drar..  Men håper på det beste :)

 


Denne gangen skal det ikke bli så lenge til neste gang jeg blogger. Lover å blogge så fort det skjer noe spennende!

Skrevet 06.01.2013. Ligger i kategorien Før USA. 16 kommentarer
hits